nieuws

Schade aan huizen bij bouwput in Tholen

bouwbreed

tholen – Vijf huizen rond het bouwterrein van een appartementengebouw met een parkeerkelder aan de rand van het centrum van Tholen hebben schade opgelopen. Er zitten scheuren in de vloeren en muren en de huizen zijn verzakt. Twee garages zijn inmiddels gesloopt: een was beschadigd, de ander stond in de weg en wordt later herbouwd. […]

tholen – Vijf huizen rond het bouwterrein van een appartementengebouw met een parkeerkelder aan de rand van het centrum van Tholen hebben schade opgelopen. Er zitten scheuren in de vloeren en muren en de huizen zijn verzakt. Twee garages zijn inmiddels gesloopt: een was beschadigd, de ander stond in de weg en wordt later herbouwd. Projectontwikkelaar Marsaki vermoedt dat de schade veroorzaakt is door het plaatsen van de damwanden bij de bouwput. Uiterlijk begin volgende week is het onderzoek – dat daar uitsluitsel over moet geven – afgerond. Dan wordt ook bekeken hoe de schade kan worden hersteld.

Aannemer Ballast Nedam heeft de damwanden deels getrild en deels geduwd. Die methode is juist gekozen om de kans op schade zo klein mogelijk te maken. Directeur P. Kambier van Marsaki noemt de situatie ernstig, maar niet zo ernstig dat de bouw moet worden stilgelegd. Volgens de planning moet bouwproject de Vijfhoek – 35 appartementen in combinatie met een medisch centrum – eind volgend jaar worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel