nieuws

Ruim 1,1 miljard euro rijksgeld voor metro

bouwbreed

den haag – De Rotterdamse metro kan naast die van Amsterdam ook rekenen op een subsidie van het ministerie van Verkeer en Waterstaat voor groot onderhoud en vernieuwing. In totaal trekt het ministerie voor de komende 25 jaar 1184 miljoen euro uit voor beide metrosystemen. Naar de Oostlijn, Ringlijn en Amstelveenlijn in Amsterdam gaat 614 […]

den haag – De Rotterdamse metro kan naast die van Amsterdam ook rekenen op een subsidie van het ministerie van Verkeer en Waterstaat voor groot onderhoud en vernieuwing.

In totaal trekt het ministerie voor de komende 25 jaar 1184 miljoen euro uit voor beide metrosystemen. Naar de Oostlijn, Ringlijn en Amstelveenlijn in Amsterdam gaat 614 miljoen euro van het Rijk. Het Regionaal Orgaan Amsterdam (ROA) en de gemeente Amsterdam leggen 108 miljoen euro bij.

De Rotterdamse Erasmuslijn en Calandlijn krijgen 570 miljoen euro van het Rijk en 100 miljoen euro van de Stadsregio Rotterdam (SRR) en de gemeente.

De subsidie van het Rijk valt binnen de zogeheten Brede Doeluitkering verkeer en vervoer (BDU), die op 1 januari dit jaar in werking is getreden. De regio�s mogen het geld uit het BDU naar eigen inzicht besteden aan verkeers- en vervoersbeleid. Voorwaarde voor de intensieve opknapbeurt van de metrosystemen is wel dat ze van voor 1 januari 1998 moeten zijn.

Reageer op dit artikel