nieuws

Pon biedt nieuwe motor voor werkschepen

bouwbreed

papendrecht – Pon Power brengt in juli de 3500 C-serie dieselmotoren van Caterpillar op de markt. Deze serie breidt de bestaande reeks 3500 uit en is bedoeld voor onder meer werkschepen. De nieuwe motoren leveren volgens de leverancier uit Papendrecht tot 21 procent meer vermogen bij een gelijkblijvend gewicht. De motoren spuiten de brandstof elektronisch […]

papendrecht – Pon Power brengt in juli de 3500 C-serie dieselmotoren van Caterpillar op de markt. Deze serie breidt de bestaande reeks 3500 uit en is bedoeld voor onder meer werkschepen. De nieuwe motoren leveren volgens de leverancier uit Papendrecht tot 21 procent meer vermogen bij een gelijkblijvend gewicht.

De motoren spuiten de brandstof elektronisch geregeld. Het systeem bepaalt bij de inspuiting de optimale verhouding tussen de lucht en de brandstof. Het brandstofverbruik valt dan volgens Pon aanzienlijk lager uit terwijl uit de motoren geen zichtbare rook vrijkomt. Caterpillar bouwt de 3500 C met 12 of 16 cilinders en met zeewater- of kielkoeling. De motor draait in beide modellen met 1800 toeren. Elke uitvoering levert 3 vermogens van 1425 tot 2525 kilowatt.

Door de constante koppellijn kunnen de motoren snel accelereren en manoeuvreren. En door de identieke montageafmetingen zijn de 3500 C-modellen volledig uitwisselbaar met die uit de serie 3500 B.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels