nieuws

Miljardeninvestering luchthavens Londen

bouwbreed Premium

londen – Het Britse luchthavenbedrijf BAA investeert de komende tien jaar bijna 10 miljard euro in zijn drie Londense vliegvelden, Heathrow, Gatwick en Stansted. BAA speelt daarbij in op de voortdurende groei van het passagiersvervoer, die voor de komende jaren geschat wordt op 3 procent per jaar. De belangrijkste investering betreft de bouw van Terminal […]

londen – Het Britse luchthavenbedrijf BAA investeert de komende tien jaar bijna 10 miljard euro in zijn drie Londense vliegvelden, Heathrow, Gatwick en Stansted. BAA speelt daarbij in op de voortdurende groei van het passagiersvervoer, die voor de komende jaren geschat wordt op 3 procent per jaar.

De belangrijkste investering betreft de bouw van Terminal 5 op Heathrow. Dit grootste bouwproject op Britse bodem is al enkele jaren aan de gang en moet in 2008 klaar zijn. Met deze terminal en de herinrichting van de omringende terreinen kan Heathrow de nieuwe generatie vliegtuigen ontvangen zoals de Airbus 380 die deze week zijn eerste proefvlucht maakte. Ook de bestaande terminals 3 en 4 van Heathrow ondergaan daarvoor een grondige verbouwing.

Op Londen-Gatwick wordt bijna een miljard geïnvesteerd in de voltooiing van Pier 6 en vernieuwing van de Noord Terminal. Stansted, het jongste Londense vliegveld, krijgt een kapitaalinjectie van ongeveer 800 miljoen voor een verdere uitbreiding van het terminalgebouw, de opstelplaatsen voor vliegtuigen en de parkeerterreinen. Bij het investeringsprogramma is nog geen rekening gehouden met eventuele nieuwe start- en landingsbanen voor Heathrow en Stansted waarover de Britse regering nog een beslissing moet nemen.

Reageer op dit artikel