nieuws

Meer invloed van burgers mogelijk

bouwbreed

den haag – Burgers kunnen veel meer invloed hebben op de ruimtelijke indeling in Nederland. Ze maken veel te weinig gebruik van de mogelijkheden die het privaatrecht daarvoor biedt. Dat concludeert de van oorsprong Engelse hoogleraar planologie dr. B. Needham in het jongste rapport van het Ruimtelijk Planbureau. Volgens Needham zijn er bij het ruimtelijk […]

den haag – Burgers kunnen veel meer invloed hebben op de ruimtelijke indeling in Nederland. Ze maken veel te weinig gebruik van de mogelijkheden die het privaatrecht daarvoor biedt.

Dat concludeert de van oorsprong Engelse hoogleraar planologie dr. B. Needham in het jongste rapport van het Ruimtelijk Planbureau. Volgens Needham zijn er bij het ruimtelijk beleid grote verschillen tussen de aanpak in Nederland en die in Angelsakische landen. En dat terwijl op basis van het privaatrecht ook Nederlanders in de gelegenheid worden gesteld om zaken met betrekking tot de ruimtelijke ordening onderling te regelen.

De hoogleraar concludeert dat ook de overheid er baat bij zou hebben als burgers meer het voortouw zouden nemen. Dat kan goedkoper uitpakken. Bovendien gaan burgers zich verantwoordelijker voelen voor hun leefomgeving.

Reageer op dit artikel