nieuws

Man komt om onder betonnen plaat

bouwbreed

LELYSTAD – Een 47-jarige man uit Kampen is donderdagavond overleden na een ongeval in en fabriek van Dycore Systeeemvloeren in Lelystad. De onderhoudsmonteur, werkzaam bij een externe technische dienst, was samen met een collega bezig een onderdeel te vervangen van een defect transportsysteem, waarmee de uitgeharde betonnen vloerelementen binnen de fabriek worden vervoerd. Tijdens de […]

LELYSTAD – Een 47-jarige man uit Kampen is donderdagavond overleden na een ongeval in en fabriek van Dycore Systeeemvloeren in Lelystad. De onderhoudsmonteur, werkzaam bij een externe technische dienst, was samen met een collega bezig een onderdeel te vervangen van een defect transportsysteem, waarmee de uitgeharde betonnen vloerelementen binnen de fabriek worden vervoerd. Tijdens de werkzaamheden trad een liftinstallatie in het systeem weer in werking en raakte de man bekneld tussen een betonnen plaat van 1 bij 4 meter en een machine. Hij brak daarop zijn nek.

Hulpdiensten waren volgens een woordvoerder van de politie in Lelystad snel op de plaats van het ongeluk maar konden niets meer voor de man doen. Hij overleed ter plaatse.

Zijn collega en twintig medewerkers van Dycore zijn opgevangen door Bureau Slachtofferhulp. De technische recherche van Politie Flevoland en de Arbeidsinspectie hebben een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval. Het vermoeden bestaat dat de monteur heeft verzuimd de stroom uit te schakelen voordat hij met zijn werkzaamheden begon.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels