nieuws

Lichtgewicht Sarnatred-tegel ontwatert dak beter

bouwbreed

oisterwijk – Snel gelegd, slipvrij en vrij van onderhoud. Zo prijst Sarnafil de dunne lichtgewicht daktegels aan die de leverancier uit Oisterwijk onder de merknaam Sarnatred op de markt brengt. De tegel is 7 millimeter dik en meet 600 millimeter in het vierkant. Vergeleken met hoge betonnen tegels hoopt minder vuil op bij de hoge […]

oisterwijk – Snel gelegd, slipvrij en vrij van onderhoud. Zo prijst Sarnafil de dunne lichtgewicht daktegels aan die de leverancier uit Oisterwijk onder de merknaam Sarnatred op de markt brengt. De tegel is 7 millimeter dik en meet 600 millimeter in het vierkant. Vergeleken met hoge betonnen tegels hoopt minder vuil op bij de hoge randen op platte daken. Door dat vuil slibben regenwaterafvoeren dicht of raken verstopt. Daken kunnen volgens Sarnafil bezwijken onder het gewicht van enkele centimeters regenwater die op het dak blijven staan. Profielen met een hoogte van 3 millimeter voeren het regenwater snel af en geven een stevige greep op de ondergrond. De tegels wegen 2,3 kilo; de speciale uitvoeringen voor hoeken of t-split-singen wegen 2,1 kilo. De tegels worden losgelegd en vervolgens met hete lucht aan de dakbedekking geplakt. Sarnafil is eigenlijk een fabrikant van dakbedekkingsmaterialen. De tegels zijn uit herverwerkte productresten gemaakt.

Reageer op dit artikel