nieuws

Leegstand noopt tot sloop studentenflat Wageningen

bouwbreed

wageningen – Studentenhuisvester SSHW in Wageningen gaat de markante studentenflat Rijnsteeg met 625 kamers slopen in 2006. In plaats daarvan bouwt de huisvestingsvereniging drie nieuwe complexen met in totaal negentig driekamerappartementen.

Het besluit om de Rijnsteeg te slopen wordt ingegeven doordat de studentenhuisvestingvereniging in Wageningen – in tegenstelling tot studentenhuisvesters in andere steden – kampt met leegstand. Momenteel staan tegen de vijfhonderd kamers al leeg.

De leegstand heeft volgens de SSHW als oorzaak dat een hogeschool uit Wageningen is vertrokken en dat een verwachte sterke stijging van het aantal internationale studenten van de universiteit is uitgebleven. Juist vanwege die verwachte stijging besloot SSHW medio 2003 nog om de toen bestaande sloopplannen voor de beeldbepalende flat af te blazen.

De vereniging denkt flexibeler met veranderingen op de huurmarkt te kunnen omspringen als het woningbestand ook aan andere doelgroepen te verhuren is. Daarom worden de nieuwe driekamerwoningen die op de plaats komen van de te slopen flat, geschikt voor verhuur aan zowel één huurder als aan drie studenten.

Voor twee van de drie nieuwe complexen zijn de bouwvergunningen al afgegeven. De complexen zijn ontworpen door architectenbureau Heren5 uit Amsterdam en Griffioen Architecten uit Amerongen. Dura Vermeer uit Ede gaat alledrie de complexen bouwen en begint naar verwachting nog voor de zomer met de eerste twee.

De complexen moeten volgend jaar worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel