nieuws

Kamerleden moeten vaker bouwput in

bouwbreed Premium

den haag – Tweede-Kamerleden moeten vaker grote bouwprojecten bezoeken. Dit schrijft minister Peijs (verkeer) in antwoord op vragen van de Tweede Kamer. “Veel technische vragen zouden ter plekke illustratief kunnen worden beantwoord door deskundigen, meent Peijs. Het kabinet heeft eerder in een reactie op vragen van de Tijdelijke Commissie Infrastructuurprojecten (TCI) gesteld dat het overleg […]

den haag – Tweede-Kamerleden moeten vaker grote bouwprojecten bezoeken. Dit schrijft minister Peijs (verkeer) in antwoord op vragen van de Tweede Kamer. “Veel technische vragen zouden ter plekke illustratief kunnen worden beantwoord door deskundigen, meent Peijs.

Het kabinet heeft eerder in een reactie op vragen van de Tijdelijke Commissie Infrastructuurprojecten (TCI) gesteld dat het overleg met de Kamer over grote projecten voor verbetering vatbaar is. De politieke discussie dient zich namelijk niet louter te richten op de vele technische vragen die de Kamer stelt, maar meer op de voortgang van projecten, de budgetbewaking en veranderingen in de uitvoering van projecten.

Een andere suggestie vanuit het kabinet is het instellen van een technisch overleg tussen ambtenaren van Rijkswaterstaat van het betreffende grote project, de ambtelijke staf van Verkeer en Waterstaat en leden van de Kamer. Voorts kunnen technische vragen tijdens een overleg met de Kamer ook worden beantwoord door ambtenaren. Hiervoor is echter wel toestemming van de minister nodig.

De Tweede Kamer debatteert over twee weken met het kabinet over het eindrapport van de TCI.

Reageer op dit artikel