nieuws

Handelaren rondhout gecertificeerd

bouwbreed Premium

den haag – Ruim negentig procent van de handelaren in Europees rondhout is in één klap gecertificeerd volgens de normen van FSC en PEFC. Landbouwminister Veerman reikte donderdagavond de certificaten uit. Door gebruik te maken van een groepscertificeringsprogramma, kost de certificering de individuele bedrijven geen 2000 euro per jaar, maar nog geen kwart daarvan. Een […]

den haag – Ruim negentig procent van de handelaren in Europees rondhout is in één klap gecertificeerd volgens de normen van FSC en PEFC. Landbouwminister Veerman reikte donderdagavond de certificaten uit.

Door gebruik te maken van een groepscertificeringsprogramma, kost de certificering de individuele bedrijven geen 2000 euro per jaar, maar nog geen kwart daarvan. Een deel van die kosten wordt bovendien de komende twee jaar vergoed door de stichting Doen. Omdat de handelaren niet zelf het bosbeheer ter hand nemen, was het volgens voorzitter ingenieur K. Boon van de branchevereniging van rondhoutondernemers niet zo heel erg lastig om in een keer zowel de certificering voor FSC als voor PEFC rond te krijgen.

Het gaat immers vooral om het gescheiden houden van gecertificeerd en ongecertificeerd hout tijdens opslag, transport en in de boekhouding. Voor FSC-hout, is dat niet wezenlijk anders dan voor PEFC-hout; het keurmerk dat veel voor Europees naaldhout wordt toegepast.

Reageer op dit artikel