nieuws

Geldschieters gezocht voor verdiepte N201 bij Vinkeveen

bouwbreed

vinkeveen – Er komt mogelijk toch een verdiepte N201 bij Vinkeveen. De gemeente De Ronde Venen gaat op zoek naar geldschieters om het miljoenenproject te financieren.

De N201 doorkruist nu het hart van Vinkeveen. Vorig jaar dreigde het project nog te worden afgeblazen, omdat wegbeheerder provincie Noord-Holland er geen geld voor over had. Onlangs heeft zij echter 4 miljoen euro ter beschikking gesteld, op voorwaarde dat de Demmeriksebrug niet wordt vervangen door een nieuwe beweegbare brug, maar door een vaste.

De kosten van de gedeeltelijke ondertunneling worden globaal geraamd op bijna 100 miljoen euro. Om de ondertunneling te kunnen financieren, peilt de gemeente de interesse in het project bij projectontwikkelaars en bedrijven. Eenmaal onder de grond, verwacht de gemeente dat de karakteristieke lintbebouwing kan worden hersteld, door boven de N201 woningen, winkels en horeca te bouwen. De provincie Utrecht heeft het bestemmingsplan Lintbebouwing Vinkeveen van de gemeente De Ronde Venen daarvoor inmiddels gedeeltelijk goedgekeurd.

Eind 2002 is de aanzet gegeven tot vernieuwing van de N201; de overbelaste verbindingsweg tussen Vinkeveen en Hoofddorp. Sinds 2001 wordt er al over de verdiepte aanleg van de N201 gepraat, onderdeel van het akkoord Regio N201+. Met dit akkoord besloten de provincie Noord-Holland en de gemeenten Aalsmeer, Uithoorn, Haarlemmermeer en De Ronde Venen het verkeer uit de regio naar de rijkswegen (A4 en A9) te leiden, om de verbinding tussen Vinkeveen en Hoofddorp te ontlasten.

Reageer op dit artikel