nieuws

Geen bouwstop meer voor studentenhuizen

bouwbreed

utrecht – Woningbouwcorporatie SSHU mag doorgaan met de bouw van tijdelijke studentenwoningen aan de Opaalweg en de Baden Powellweg in Utrecht. De rechter heeft de bouwstop opgeheven die in februari op het project kwam te liggen door problemen over de geluidshinder. De bouwstop was ingesteld omdat de gemeente bij de bouwaanvraag een verkeerde tekening had […]

utrecht – Woningbouwcorporatie SSHU mag doorgaan met de bouw van tijdelijke studentenwoningen aan de Opaalweg en de Baden Powellweg in Utrecht. De rechter heeft de bouwstop opgeheven die in februari op het project kwam te liggen door problemen over de geluidshinder.

De bouwstop was ingesteld omdat de gemeente bij de bouwaanvraag een verkeerde tekening had aangeleverd. De rechter meende dat de gemeente bij het verlenen van de bouwvergunning te weinig oog heeft gehad voor de wettelijke regels rond geluidsisolatie. Inmiddels heeft de gemeente op papier gezet waarom de bouwplannen toch aan de normen voldoen, wat voor de rechter voldoende aanleiding is de bouwstop op te heffen.

Buurtbewoners hadden een rechtszaak tegen de bouw van 150 tijdelijke woningen voor studenten aangespannen, omdat deze op groenstroken komen. Er blijft dan nog minder over van de schaarse groene voorzieningen in hun wijk, vinden zij. Door aan te voeren dat toekomstige bewoners te veel hinder zouden hebben van passerende treinen, hoopten zij de bouwplannen ongedaan te maken. De gemeente Utrecht en de woningbouwcorporatie beloven dat de tijdelijke woningen in 2009 weer worden verwijderd, maar de buurt gelooft daar niet in. Een volgende rechtszaak begint in juni.

Reageer op dit artikel