nieuws

Dukdalven Bonaire vormen gevaarlijke situatie

bouwbreed

kralendijk – Schepen en badgasten op Bonaire lopen gevaar doordat de dukdalven, waarvan de constructiewerkzaamheden eind vorig jaar zijn begonnen, nooit zijn afgemaakt. De dukdalven zouden speciaal voor grote cruiseschepen worden geconstrueerd. Maar nadat de palen waren geslagen, is er niets meer aan gedaan. Tot op heden zijn de betonnen bovenbouw en de afmeerbolders niet […]

kralendijk – Schepen en badgasten op Bonaire lopen gevaar doordat de dukdalven, waarvan de constructiewerkzaamheden eind vorig jaar zijn begonnen, nooit zijn afgemaakt.

De dukdalven zouden speciaal voor grote cruiseschepen worden geconstrueerd. Maar nadat de palen waren geslagen, is er niets meer aan gedaan. Tot op heden zijn de betonnen bovenbouw en de afmeerbolders niet aangebracht, terwijl de palen niet zijn volgestort of afgedekt. Het nabijgelegen publieksstrand is populair bij toeristen en de lokale bevolking. Volgens politicus J. Abraham van de Partido Demokratiko Bonairiano (PDB) is er daardoor sprake van een gevaarlijke situatie, zijn ongerustheid over het feit dat de dukdalven waarvan de constructie vorig jaar begon, nooit zijn afgemaakt.

Op de vraag waarom de dukdalven nooit zijn afgemaakt blijft het eilandsbestuur, de opdrachtgever voor de werkzaamheden, het antwoord schuldig.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels