nieuws

Branche juicht verplichte apk toe

bouwbreed

den haag – De verplichte keuring van woninginstallaties voor oudere huizen wordt toegejuicht door de installatie- en adviesbranche. Minister Dekker (VROM) meldde eerder deze week dat ze gas- en elektrainstallaties vanaf 2007 eens in de tien jaar wil laten controleren op ondeugdelijkheden. Hoewel de Tweede Kamer nog vreest voor administratieve rompslomp, is de minister ervan […]

den haag – De verplichte keuring van woninginstallaties voor oudere huizen wordt toegejuicht door de installatie- en adviesbranche.

Minister Dekker (VROM) meldde eerder deze week dat ze gas- en elektrainstallaties vanaf 2007 eens in de tien jaar wil laten controleren op ondeugdelijkheden. Hoewel de Tweede Kamer nog vreest voor administratieve rompslomp, is de minister ervan overtuigd dat dat meevalt. Belangrijker is nog dat keuringen veiliger woningen opleveren, aldus Dekker.

In afwachting van de wettelijke keuring, vergelijkbaar met een apk voor auto�s, heeft de installatie- en adviesbranche niet stilgezeten. Zo is Uneto-VNI in maart dit jaar begonnen met het opleiden van inspecteurs voor het keuren van woningen op veiligheid. Adviesbureau AquaServa biedt al twee jaar samen met Essent Energie en Kiwa met veel succes het Veiligheid Controle Pakket (VCP) aan.

Zowel Uneto-VNI als AquaServa hebben in het verleden al gewezen op gevaarlijke woninginstallaties en het gebrek aan toezicht daarop. “De veiligheid van binneninstallaties kan nu worden gehandhaafd”, aldus Uneto-VNI.

Reageer op dit artikel