nieuws

Woningbouw aan Spaarne niet haalbaar

bouwbreed

HAARLEM – Een nieuwe woonwijk langs het Spaarne aan de rand van de binnenstad van Haarlem is financieel niet haalbaar. Volgens AM Wonen en Amvest is de gemeente veel te optimistisch over de mogelijke opbrengsten in het zogeheten Scheepmakerskwartier. Zij hebben Haarlem laten weten voorlopig geen heil te zien in verdere planontwikkeling. Volgens directeur Krop […]

HAARLEM – Een nieuwe woonwijk langs het Spaarne aan de rand van de binnenstad van Haarlem is financieel niet haalbaar. Volgens AM Wonen en Amvest is de gemeente veel te optimistisch over de mogelijke opbrengsten in het zogeheten Scheepmakerskwartier. Zij hebben Haarlem laten weten voorlopig geen heil te zien in verdere planontwikkeling.

Volgens directeur Krop van AM Wonen Noord-Holland is een winstgevende ontwikkeling onmogelijk. Er moet nog te veel grond in de omgeving van de voormalige Droste-fabriek worden aangekocht. Ook is een dure grondsanering nodig. Daar staat weliswaar woningbouw tegenover, maar de mooie prijs waar de gemeente op rekent is volgens hem niet realistisch. “De woningen langs het water zullen ongetwijfeld goed verkopen. Maar op de derde rij kunnen we echt geen geweldige opbrengsten genereren”, aldus Krop.

Haarlem lijkt niet onder de indruk van de kritiek. De gemeente wil gewoon doorgaan met het uitwerken van de woningbouwplannen in combinatie met handhaving van een aantal oude bedrijfsgebouwen. Daar hebben zich drie nieuwe ontwikkelaars voor gemeld.

Reageer op dit artikel