nieuws

Watertorens droog in beeld gebracht

bouwbreed

rotterdam – Fons Brasser fotografeert al sinds 1983 de interieurs van watertorens. Dat levert ingetogen beelden op, die zonder verklarende tekst een beetje droog overkomen, blijkt uit het door Uitgeverij 010 uitgebrachte boek met beeldmateriaal van Brasser. Er staan foto�s in van maar liefst 56 Nederlandse watertorens, waarover echter maar heel summier informatie is opgenomen. […]

rotterdam – Fons Brasser fotografeert al sinds 1983 de interieurs van watertorens. Dat levert ingetogen beelden op, die zonder verklarende tekst een beetje droog overkomen, blijkt uit het door Uitgeverij 010 uitgebrachte boek met beeldmateriaal van Brasser.

Er staan foto�s in van maar liefst 56 Nederlandse watertorens, waarover echter maar heel summier informatie is opgenomen. Wel wordt in het drietalige boek toegelicht welke typen reservoirs er zijn: van de veel toegepaste want goedkoop te maken betonnen vlakbodem tot de in ons land maar één keer (in Delden) toegepaste holbodem van ijzer.

�Water Towers Watertorens Wassertürme� is een uitgave van 010 te Rotterdam, 152 pagina�s, 34,50 euro, ISBN: 90 6450 554 3.

Reageer op dit artikel