nieuws

Waarde woz stijgt gemiddeld 50 procent

bouwbreed

den haag – De gemiddelde woningwaarde volgens de Wet waardering onroerende zaken (Woz) bij de jongste taxatie is met 51 procent gestegen tot 202.000 euro. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De nieuwe taxatie van het onroerend goed door de gemeenten heeft 1 januari 2003 als waardepeildatum. De vorige waardebepaling was gebaseerd […]

den haag – De gemiddelde woningwaarde volgens de Wet waardering onroerende zaken (Woz) bij de jongste taxatie is met 51 procent gestegen tot 202.000 euro. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De nieuwe taxatie van het onroerend goed door de gemeenten heeft 1 januari 2003 als waardepeildatum. De vorige waardebepaling was gebaseerd op de peildatum 1 januari 1999.

In de provincie Groningen is de gemiddelde waarde met 60 procent het meest gestegen. Limburg heeft de laagste waardestijging. Daar nam de woz-waarde slechts met 35 procent toe.

Ondanks de sterkste stijging in Groningen, is de gemiddelde waarde van een woning daar nog altijd het laagst met 142.000 euro. In Gelderland, Noord-Holland, Noord-Brabant en Utrecht is die het hoogst, met waarden boven 220.000 euro per woning.

Ook per gemeente zijn de verschillen groot. Bloemendaal is de duurste gemeente met een woz-waarde van 578.000 euro. In Leeuwarden zijn de woningen gemiddeld het laagst getaxeerd: 107.000 euro.

Reageer op dit artikel