nieuws

Studie: vier Europese tunnels gebrekkig

bouwbreed

KEULEN – Vier tunnels in Europa verkeren niet in goede staat. Dat blijkt uit onderzoek van de Duitse automobilistenorganisatie ADAC. De club heeft 49 tunnels in veertien Europese landen getest. Achttien kregen het predikaat �zeer goed�, veertien �goed (waaronder de Nederlandse Beneluxtunnel), negen �voldoende�. Vier zijn beoordeeld als gebrekkig. Als beste tunnels kwamen onder meer […]

KEULEN – Vier tunnels in Europa verkeren niet in goede staat. Dat blijkt uit onderzoek van de Duitse automobilistenorganisatie ADAC. De club heeft 49 tunnels in veertien Europese landen getest. Achttien kregen het predikaat �zeer goed�, veertien �goed (waaronder de Nederlandse Beneluxtunnel), negen �voldoende�. Vier zijn beoordeeld als gebrekkig.

Als beste tunnels kwamen onder meer de Markusberg in Luxemburg en de Ottsdorf in Oostenrijk uit de ADAC-test. Behoorlijk slecht kwamen de Italiaanse tunnels San Pellegrino, Quarto en Roccaccia er af. De laatste scoorde zelfs op alle punten een onvoldoende.

Onderzocht zijn onder meer het tunnelsysteem, de verkeers- en brandveiligheid, de communicatie en vluchtwegen. De Beneluxtunnel bij Rotterdam was de enige Nederlandse onderzochte tunnel.

Reageer op dit artikel