nieuws

Soorten niet bewust laten uitsterven

bouwbreed

den haag – Het bewust laten uitsterven van diersoorten omdat ze door klimaat- en natuurverandering hoe dan ook geen kans van overleven hebben en zodoende bouwprojecten niet langer hoeven te worden stilgelegd, is absoluut niet aan de orde. Dit is de reactie van minister Veerman (natuurbeheer) op Kamervragen van CDA-fractie A. Schreijer-Pierik. Ze vroeg de […]

den haag – Het bewust laten uitsterven van diersoorten omdat ze door klimaat- en natuurverandering hoe dan ook geen kans van overleven hebben en zodoende bouwprojecten niet langer hoeven te worden stilgelegd, is absoluut niet aan de orde.

Dit is de reactie van minister Veerman (natuurbeheer) op Kamervragen van CDA-fractie A. Schreijer-Pierik. Ze vroeg de mening van de minister over uitspraken van prof. F. Berendse van de Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR) dat het krampachtig beschermen van specifieke soorten door klimaat- en natuurveranderingen zinloos is. Bouwprojecten moeten dan ook niet langer worden tegengehouden vanwege de aanwezigheid van bijvoorbeeld enkele korenwolven.

Veerman is het niet met Berendse eens, zo meldt hij de Kamer. Er zijn volgens hem grote onzekerheden rond de te verwachten klimaatverandering en over de effecten daarvan op de natuur en op specifieke diersoorten. De minister acht het “niet verantwoord om met dit argument soorten bewust te laten uitsterven.”

Reageer op dit artikel