nieuws

Snelle zandsuppletie in Zeeuws-Vlaanderen

bouwbreed Premium

sluis – De stranden in West Zeeuws-Vlaanderen krijgen eerder een nieuwe zandlaag dan gepland. Het opspuiten van in totaal 895.000 kubieke meter zand zou volgens de originele planning pas in juli klaar zijn, maar dat is nu in mei al het geval. De gemeente Sluis wilde de werkzaamheden namelijk ruim voor het hoogseizoen afgerond hebben. […]

sluis – De stranden in West Zeeuws-Vlaanderen krijgen eerder een nieuwe zandlaag dan gepland. Het opspuiten van in totaal 895.000 kubieke meter zand zou volgens de originele planning pas in juli klaar zijn, maar dat is nu in mei al het geval. De gemeente Sluis wilde de werkzaamheden namelijk ruim voor het hoogseizoen afgerond hebben.

Rijkswaterstaat komt aan deze wens tegemoet door een extra hopperzuiger in te zetten. Gestreefd wordt om zo min mogelijk overlast voor recreanten te zorgen. Telkens wordt er slechts een beperkt gedeelte van het strand voor het publiek afgesloten.

De zandsuppletie is inmiddels begonnen. De 120.000 kubieke meter zand voor het kustvak Kom Breskens is inmiddels aangebracht. De resterende hoeveelheid zand is bestemd voor de locaties Kievitte-West, Schooneveld, Adornispolder en Tienhonderdpolder/Kievitte-Oost.

Rijkswaterstaat gaat dit jaar 12,6 miljoen kubieke meter zand suppleren langs de Nederlandse kust. Daarvan belandt 5 miljoen op de stranden, de rest betreft onderwatersuppletie.

Reageer op dit artikel