nieuws

Rijksdiensten vegen omgeving Den Haag Centraal schoon

bouwbreed Premium

den haag – Beperken van de overlast door bouwwerkzaamheden, zwerfafval, graffiti en zwervers rondom station Den Haag Centraal.

Dit is het doel van de samenwerking tussen de Koninklijke Bibliotheek, het Nationaal Archief en de ministeries van OCW, VWS en VROM. Deze rijksdiensten die in de buurt van het station zijn gevestigd, slaan samen met de Rijksgebouwendienst hun handen ineen voor een veilige, schone en prettige omgeving van het ov-knooppunt.

Momenteel wordt in en rond Den Haag Centraal gebouwd en verbouwd, met alle overlast van dien. Het station wordt onder meer klaargemaakt voor een nieuwe ov-terminal en aansluiting van treinen op de hsl-zuid.

De samenwerking geldt niet alleen tijdens de bouwwerkzaamheden van het station, maar ook voor de tijd daarna.

De Rijksgebouwendienst heeft inmiddels een speciale locatiemanager aangesteld. Hij treedt op namens de gezamenlijke rijksdiensten en vormt de schakel met andere partijen zoals de gemeente Den Haag, de Nederlandse Spoorwegen, brandweer en politie.

Voor andere locaties in Den Haag waar veel rijksdiensten zijn gevestigd, gaat de Rijksgebouwendienst ook zoeken naar samenwerking met diverse partijen om de buurt schoon, veilig en prettig te houden.

Reageer op dit artikel