nieuws

Ramenfabrikant VBR naar 1,7 miljard euro

bouwbreed

kopenhagen – De Deense ramenfabrikant VKR (ondermeer Velux) heeft in 2004 de winst naar een record opgekrikt. Voor belastingen was het resultaat ruim 282 miljoen euro: 53 procent meer dan in 2003. Bevorderend voor de winstontwikkeling was het hoge activiteitenniveau op de woningbouwmarkten van het thuisland, Frankrijk en het VK. Dit was volgens de Denen […]

kopenhagen – De Deense ramenfabrikant VKR (ondermeer Velux) heeft in 2004 de winst naar een record opgekrikt. Voor belastingen was het resultaat ruim 282 miljoen euro: 53 procent meer dan in 2003. Bevorderend voor de winstontwikkeling was het hoge activiteitenniveau op de woningbouwmarkten van het thuisland, Frankrijk en het VK. Dit was volgens de Denen een uitvloeisel van de gunstige rentestand. Niet minder bevorderend waren echter de in 2004 verrichte bedrijfsacquisities (ondermeer het Zweedse bedrijf Svenska Fönster). Het aantal medewerkers groeide daardoor met 2000 naar 12.000, maar de omzet groeide ook, in casu naar 1,73 miljard euro. In 2003 was dat nog 1,48 miljard. Negatieve ontwikkelingen waren er desondanks eveneens. De bedrijfs- en kantorenbouwmarkt viel tegen en in Duitsland was er evenmin veel reden om te juichen. De Denen gaan er- van uit dat de Bondsrepubliek het ook in het lopende jaar nog laat afweten. Of het topresultaatniveau in 2005 kan worden gehandhaafd is dan ook niet helemaal zeker, temeer daar de orderingang tot dusver een enigszins dalende trend laat zien. Vooral ook de renteontwikkeling blijft een factor, waarmee de gang van zaken staat of valt, meent het management.

Reageer op dit artikel