nieuws

Partner verbetert ringzaag en beveiliging doorslijper

bouwbreed

elburg – Partner monteerde een nieuw rollensysteem op de hydraulische ringzaagmachine K3600 MKII. Deze machine bereikt een zaagdiepte van 260 millimeter met een excentrisch aangedreven zaagblad van 350 millimeter.

De hydraulische tandwielmotor draait op een druk tot 140 bar bij 40 liter olie per minuut en genereert een vermogen van 4,3 kilowatt. Steunrollen vergemakkelijken het afstellen en wisselen van de zaagbladen. Nieuwe geleiderollen en een zaagblad met dubbele groef geven betere sturing aan het zaagblad en verlengen de levensduur van de rollen. Het rollensysteem van het zaagblad is ommanteld.

Importeur G. Vosselman Techniek levert er een vetspuit bij die het smeren van de drukrollen vereenvoudigt. De voorhandgreep is in te stellen en heeft een geïntegreerde kraan. Zonder blad weegt de machine 8,1 kilo.

De importeur uit Elburg wijst verder op de verbeterde overbelastingsbeveiliging van de elektrische doorslijper K3000 van Partner. Die waarschuwt met variaties in het toerental tegen een dreigende overbelasting.

Reageer op dit artikel