nieuws

Overnachten in het schip van de kerk

bouwbreed

culemborg – De Culemborgse kapel wordt een hotel. Dat heeft de gemeenteraad van de stad besloten. Het gekozen ontwerp komt uit de koker van Interfacet Bouwontwikkeling uit Hoevelaken, H.J. van de Boom Holding, Alexandra Dietzsch Architectuur uit Vianen. Het plan behelst een hotel met 28 tweepersoonskamers in het kerkgebouw. Door de inbouw van een soort […]

culemborg – De Culemborgse kapel wordt een hotel. Dat heeft de gemeenteraad van de stad besloten.

Het gekozen ontwerp komt uit de koker van Interfacet Bouwontwikkeling uit Hoevelaken, H.J. van de Boom Holding, Alexandra Dietzsch Architectuur uit Vianen. Het plan behelst een hotel met 28 tweepersoonskamers in het kerkgebouw. Door de inbouw van een soort gebouw in de hoge kerkruimte blijven binnenruimte, gevel en raampartijen van de kerk nagenoeg onaangetast.

Bedoeling was dat de Culemborgse bevolking een keuze zou maken tussen twee plannen. Hoewel het ontwerp met een nipte meerderheid won van het plan voor appartementen, was het aantal stemmers te laag om doorslaggevend te zijn voor de raad.

Reageer op dit artikel