nieuws

Overleg over schilders-cao loopt vast

bouwbreed

woerden – De schildersbranche moet ernstig rekening houden met acties. De vakbonden gooien na vier ronden de handdoek in de ring en willen eerst de leden raadplegen alvorens weer met de werkgevers aan tafel te gaan.

“In de zeventien jaren dat ik meeloop bij de onderhandelingen, heb ik dit nog nooit meegemaakt”, aldus bestuurder C. Verhoef. “Na vier ronden plus nog informele gesprekken, presteren de werkgevers het met een bijna-eindbod te komen dat nauwelijks afwijkt van het voorstel waarmee ze zijn begonnen. Een unicum.” Volgens Verhoef hadden de vakbonden vrijdagmiddag – een maand na het verstrijken van de cao – goede hoop tot een akkoord te komen. “In het informele beraad deden we een flinke handreiking. Nu was de beurt aan de werkgevers om over de brug te komen. Een uur lang hebben we een verslechteringspakket aangehoord. Daar moesten we het maar mee doen.”

Tot de voorstellen, geldend tot 31 december 2007, behoren het verdwijnen van de reiskosten- en urenregeling, het schrappen van vakantiebonnen en de verlaging van jeugdlonen. De onderhandelingen zijn opgeschort tot 11 mei.

Reageer op dit artikel