nieuws

Ossenmarkt krijgt prijs parkeergarages

bouwbreed Premium

rosmalen – Tijdens de eerste dag van de vakbeurs ParkeerVak 2005 ontving Bureau Noordeloos gisteren de eerste PPP (Parkeergarage Project Prijs) Award. Het bureau krijgt de prijs voor de parkeergarage Ossenmarkt. De jury onder leiding van CUR-directeur prof. J. Stuip, prees het ontwerp van de ondergrondse garage in het historische centrum van Groningen vooral vanwege […]

rosmalen – Tijdens de eerste dag van de vakbeurs ParkeerVak 2005 ontving Bureau Noordeloos gisteren de eerste PPP (Parkeergarage Project Prijs) Award. Het bureau krijgt de prijs voor de parkeergarage Ossenmarkt.

De jury onder leiding van CUR-directeur prof. J. Stuip, prees het ontwerp van de ondergrondse garage in het historische centrum van Groningen vooral vanwege de eigenzinnig ronde vorm die was ingegeven door de bodem met expanderende potklei. Voordeel van de ronde vorm is dat gebruikers de garage als heel vriendelijk en overzichtelijk ervaren. Een ingenieus systeem met vijzels houdt de garage in verband met de bodemgesteldheid op een vast niveau.

Ceres en Atelier Pro waren twee andere genomineerde inzenders met respectievelijk de geïntegreerde garage met een Combilift en de garage Laakhaven in Den Haag.

De jury reikte gisteren ook voor het eerst de ParkeerVak Innovatieprijs uit. Winnaar was Privapark uit Bussum met de Privapark-parkeerbeugel die met behulp van een mobiele telefoon is te bedienen.

De vakbeurs ParkeerVak 2005 in het Autotron in Rosmalen duurt nog tot en met morgen.

Reageer op dit artikel