nieuws

Nieuw elektronisch aanbestedingssysteem

bouwbreed

utrecht – ProRail, Rijkswaterstaat en de projectdirectie van Professioneel Inkopen en Aanbesteden (PIA) hebben een elektronisch systeem ontwikkeld voor aanbestedingen. Met het programma Tenderned kunnen opdrachtgevers en -nemers voortaan het aanbestedingsproces volgen vanachter hun beeldscherm. Via Tenderned kunnen online vragen gesteld worden over aanbestedingen, worden selectie- en gunningseisen online beantwoord en kan worden ingeschreven. Volgens […]

utrecht – ProRail, Rijkswaterstaat en de projectdirectie van Professioneel Inkopen en Aanbesteden (PIA) hebben een elektronisch systeem ontwikkeld voor aanbestedingen. Met het programma Tenderned kunnen opdrachtgevers en -nemers voortaan het aanbestedingsproces volgen vanachter hun beeldscherm.

Via Tenderned kunnen online vragen gesteld worden over aanbestedingen, worden selectie- en gunningseisen online beantwoord en kan worden ingeschreven. Volgens de ontwikkelaars kan Tenderned uitgroeien tot een virtuele markplaats waar aanbieders en inschrijvers elkaar kunnen vinden.

Het systeem zal gefaseerd voor de hele markt beschikbaar worden gemaakt. In de eerste maanden is het alleen door de Belastingdienst, de RGD, het ministerie van Defensie, Schiphol en Rotterdam te gebruiken. Aan het einde van dit jaar moet Tendernet landelijk voor alle belangstellenden beschikbaar zijn.

Reageer op dit artikel