nieuws

Klachtensite van beurswaakhond

bouwbreed

amsterdam – De beurswaakhond AFM komt na de zomer met een klachtensite voor afnemers van financiële producten om malafide aanbieders aan te pakken. Net als op de populaire veilingsite eBay kunnen consumenten hun kritiek kwijt over de aanbieders van de producten. Met de ervaringen van consumenten hoopt de AFM ongewenste ontwikkelingen in de sector veel […]

amsterdam – De beurswaakhond AFM komt na de zomer met een klachtensite voor afnemers van financiële producten om malafide aanbieders aan te pakken. Net als op de populaire veilingsite eBay kunnen consumenten hun kritiek kwijt over de aanbieders van de producten. Met de ervaringen van consumenten hoopt de AFM ongewenste ontwikkelingen in de sector veel eerder op het spoor te komen.

De site is geïnspireerd door het succesvolle eBay. Daar worden de verkopende partijen voordurend gerecenseerd door hun afnemers. Wie eenmaal onbetrouwbaar is gebleken bij de levering van bijvoorbeeld een fiets of een auto, krijgt direct dat stempel mee waardoor nieuwe kopers zijn gewaarschuwd.

Reageer op dit artikel