nieuws

Kamermeerderheid wil asos in containers

bouwbreed

den haag – Een ruime meerderheid ion de Tweede Kamer van CDA, PvdA en VVD wil huurders die ernstige overlast opleveren, gedwongen laten verhuizen naar een containerwoning buiten de stad. De drie partijen zullen hierover gezamenlijk een wetsvoorstel indienen. De fracties van CDA, PvdA en VVD willen dat gemeenten en maatschappelijke instellingen gezamenlijk zorgen voor […]

den haag – Een ruime meerderheid ion de Tweede Kamer van CDA, PvdA en VVD wil huurders die ernstige overlast opleveren, gedwongen laten verhuizen naar een containerwoning buiten de stad. De drie partijen zullen hierover gezamenlijk een wetsvoorstel indienen.

De fracties van CDA, PvdA en VVD willen dat gemeenten en maatschappelijke instellingen gezamenlijk zorgen voor goede begeleiding van de asociale huurders. Als ze hun leven hebben gebeterd, zouden ze weer naar een normaal huis kunnen terugkeren. Een aantal gemeenten in Nederland beschikt al over �laatstekanswoningen�.

Volgens CDA-kamerlid Sterk worden buurtbewoners die last hebben van de asocialen, vaak met hun klachten van het kastje naar de muur gestuurd. “De politie en woningcorporatie verwijzen naar elkaar. De buren zijn de dupe. Daar moet een eind aan komen.” Gemeenten en maatschappelijke instellingen zouden door de nieuwe wet worden gedwongen op te treden tegen de overlastveroorzakers.

Reageer op dit artikel