nieuws

Hochtief duikt via pps in scholen Keulen

bouwbreed Premium

essen – Hochtief heeft in Keulen een project in publiek-private samenwerking (pps) bemachtigd ter waarde van 125 miljoen euro. Voor het bedrag financiert, saneert en beheert de bouwer uit Essen 25 jaar lang zeven scholen op vijf locaties. Hochtief neemt op zich komende drie jaar de scholen voor 34 miljoen euro op te knappen. De […]

essen – Hochtief heeft in Keulen een project in publiek-private samenwerking (pps) bemachtigd ter waarde van 125 miljoen euro. Voor het bedrag financiert, saneert en beheert de bouwer uit Essen 25 jaar lang zeven scholen op vijf locaties.

Hochtief neemt op zich komende drie jaar de scholen voor 34 miljoen euro op te knappen. De werkzaamheden beginnen in juni. De opdracht in Keulen betekent voor de voormalige grootaandeelhouder van Ballast Nedam het derde grote pps-project in Duitsland. In Offenbach zwaait Hochtief de scepter over 49 scholen. In Gladbeck verrijst in een pps-model een nieuw raadhuis. Tot 2009 komen in Duitsland voor minstens 6 miljard euro pps-projecten op de markt.

Reageer op dit artikel