nieuws

GTI schrapt 280 arbeidsplaatsen

bouwbreed Premium

bunnik – GTI schrapt komende maanden 266 van de 680 banen bij haar vestigingen in Noord-Brabant. Volgens de technisch dienstverlener zal dat gepaard gaan met het gedwongen ontslag van 212 werknemers. Het concern grijpt in, omdat de resultaten van de divisie Zuid zwaar onder druk staan als gevolg van de economische recessie en de verslechterde […]

bunnik – GTI schrapt komende maanden 266 van de 680 banen bij haar vestigingen in Noord-Brabant. Volgens de technisch dienstverlener zal dat gepaard gaan met het gedwongen ontslag van 212 werknemers.

Het concern grijpt in, omdat de resultaten van de divisie Zuid zwaar onder druk staan als gevolg van de economische recessie en de verslechterde marktomstandigheden in de installatiesector. GTI nam al eerder maatregelen. Maar die hebben juist geleid tot een verstoring van het bedrijfsproces en de opbouw van het personeelsbestand. “Dat heeft onbedoeld een verhogend effect op de kostprijs gehad.”

Besloten is de vestigingen in Eindhoven, Tiburg en Roosendaal te sluiten. In plaats daarvan opent GTI satellieten, die als uitvalsbasis voor de werknemers gaan dienen. Het aantal activiteiten van de divisie wordt bovendien teruggebracht.

Werknemers zijn gisteren door vakbonden ingelicht tijdens een bijeenkomst in de Brabanthallen in Den Bosch. Vakbondsbestuurder F. Szablewski van FNV Bondgenoten noemt de ontslagen een ramp voor de werkgelegenheid in Noord-Brabant. Hij wil met de werkgever in een sociaal plan voor het ontslagen personeel zogeheten werk-naar-werktrajecten afspreken. “Maar het zal lastig worden om hier gedwongen ontslagen te voorkomen.”

Reageer op dit artikel