nieuws

Eigenaar kan woning eenvoudiger splitsen

bouwbreed

DEN HAAG – Vanaf 1 mei kunnen huiseigenaren eenvoudiger hun woonbezit officieel splitsen. Voor een wijziging is voortaan een meerderheid binnen de vereniging van eigenaren (vve) nodig, van de helft plus één. Nu nog moet binnen de vve unanimiteit zijn om appartementsrechten te splitsen. Als slechts één huiseigenaar tegen was, lukte dat niet. Een splitsingsakte […]

DEN HAAG – Vanaf 1 mei kunnen huiseigenaren eenvoudiger hun woonbezit officieel splitsen. Voor een wijziging is voortaan een meerderheid binnen de vereniging van eigenaren (vve) nodig, van de helft plus één. Nu nog moet binnen de vve unanimiteit zijn om appartementsrechten te splitsen. Als slechts één huiseigenaar tegen was, lukte dat niet.

Een splitsingsakte is een document dat aangeeft welke woning of ruimte van welke eigenaar is. De notaris blijft degene die de (nieuwe) akte van splitsing opmaakt. Daarna wordt dit in het Kadaster doorgevoerd.

Daarnaast moeten de verenigingen van eigenaren vanaf volgende maand een reservefonds instellen voor groot onderhoud. Nu laten nogal wat slapende vve�s dat achterwege, waardoor de kans op achterstallig onderhoud groter is. Ook moeten eigenaren die hun huis willen verkopen voortaan verplicht informatie verschaffen over mogelijk achterstallige bijdragen aan de vve.

Reageer op dit artikel