nieuws

Eenvijfde Westlandse kassen verdwijnt

bouwbreed

NAALDWIJK – De komende vijftien jaar moet tussen de 500 en 550 hectare kassengebied in de gemeente Westland verdwijnen. Het college van burgemeester en wethouders wil de kassen laten plaatsmaken voor huizen, bedrijventerreinen en wegen. Het Westlandse kassengebied beslaat nu 2500 hectare. In de Nota ruimte van het kabinet is het gebied aangemerkt als �greenport�. […]

NAALDWIJK – De komende vijftien jaar moet tussen de 500 en 550 hectare kassengebied in de gemeente Westland verdwijnen. Het college van burgemeester en wethouders wil de kassen laten plaatsmaken voor huizen, bedrijventerreinen en wegen.

Het Westlandse kassengebied beslaat nu 2500 hectare. In de Nota ruimte van het kabinet is het gebied aangemerkt als �greenport�. Hiermee wil het Rijk ervoor zorgen dat de tuinbouwsector wordt versterkt. Volgens de woordvoerder druisen de toekomstplannen geenzins in tegen dat beleid. De herinrichting van het gebied is juist bedoeld om de glastuinbouw te versterken. “Het is de economische motor van het Wesland. Het is ons er alles aan gelegen de sector te faciliteren”, aldus een zegsman.

Reageer op dit artikel