nieuws

Dordrecht krijgt nieuw theater

bouwbreed Premium

DORDRECHT – De inwoners van Dordrecht kunnen over een paar jaar naar een nieuw theater. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarvoor 30 miljoen euro beschikbaar gesteld. Probleem is echter dat er nog geen locatie is gevonden voor de nieuwbouw. Een commissie van deskundigen moet in juni uitsluitsel geven. Dordrecht heeft nu de monumentale […]

DORDRECHT – De inwoners van Dordrecht kunnen over een paar jaar naar een nieuw theater. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarvoor 30 miljoen euro beschikbaar gesteld. Probleem is echter dat er nog geen locatie is gevonden voor de nieuwbouw. Een commissie van deskundigen moet in juni uitsluitsel geven.

Dordrecht heeft nu de monumentale schouwburg Kunstmin. Dit barokke gebouw voldoet niet meer aan de nieuwe arbo-eisen die voor theaters gelden. Het college wilde daarom een nieuw theater op de Stadswerven, een soort Dordtse versie van de Rotterdamse Kop van Zuid. Deze keuze leidde tot veel discussie en verschillende alternatieven.

Reageer op dit artikel