nieuws

Bouwreus Walter Bau moet definitief het veld ruimen

bouwbreed

augsburg – De rechtbank in Augsburg heeft besloten te starten met de faillissementsprocedure voor Walter Bau. Definitief tot curator is aangewezen W. Schneider. Alle bestuursorganen van de tot begin dit jaar Duitslands vierde bouwer zijn met ingang van 1 april niet meer tot handelen bevoegd.

Van het Duitse personeel van Walter Bau zijn 813 medewerkers en 109 stagiairs overgeheveld naar Dywidagbedrijven. Samen met wegenbouwer Walter Heilit, worden de Dywidagondernemingen in principe overgenomen door het Oostenrijks-Duitse concern Bauholding Strabag. De weg naar de verkoop kan op 6 april vrijkomen. Op die dag komt de vertegenwoordiging van Walters kredietverschaffers bijeen. Aan tafel met de curator zitten dan twaalf afgevaardigden van banken, verzekeraars, vakbonden en leveranciers. Ook het arbeidsbureau en de pensioenverzekering zijn van de partij.

De 2600 werknemers die bij Walter Bau buiten de boot vallen, kunnen op vrijwillige basis overstappen naar een overbruggingsmaatschappij. De voorwaarden zijn uitonderhandeld door vakbonden en ondernemingsraad. De werknemers van de overbruggingsmaatschappij ontvangen vanaf 1 april 80 procent van hun netto inkomen. Extra ruimte is gemaakt voor omscholingsprogramma�s.

Reageer op dit artikel