nieuws

Bosch breidt systeem brandmelding uit

bouwbreed Premium

eindhoven – Voor grote en kleine projecten geschikt, noemt Bosch Security Systems het modulaire brandmeldsysteem FPA-5000. De centrale bedient met een bussysteem maximaal 4064 melders. Die zijn in modules ondergebracht en volledig ingekapseld voor een grotere stevigheid en als bescherming tegen elektrostatische lading. Alle modules worden, zodra ze worden geplaatst, automatisch aangesloten op de centrale. […]

eindhoven – Voor grote en kleine projecten geschikt, noemt Bosch Security Systems het modulaire brandmeldsysteem FPA-5000. De centrale bedient met een bussysteem maximaal 4064 melders.

Die zijn in modules ondergebracht en volledig ingekapseld voor een grotere stevigheid en als bescherming tegen elektrostatische lading. Alle modules worden, zodra ze worden geplaatst, automatisch aangesloten op de centrale. Het systeem kan worden uitgebreid zonder dat de werking wordt onderbroken.

Elke module kan willekeurig in het brandmeldsysteem worden geplaatst. Alle onderdelen kunnen voor het vervangen van bestaande delen en voor het uitbreiden van het systeem worden gebruikt. Een twee-aderige kabel zorgt voor de stroomvoorziening en de overdracht van data. Bosch noemt FPA 5000 volledig compatibel met bestaande systemen.

Reageer op dit artikel