nieuws

Apeldoorn steunt private opdrachtgever

bouwbreed Premium

apeldoorn – Apeldoorn begint twee of meer bouwprojecten voor collectief particulier opdrachtgeverschap. De gemeente wil particulier opdrachtgeverschap stimuleren en maakt daarbij onderscheid tussen uitgifte van individuele kavels en ondersteuning van collectieven van particulieren die een groep kavels willen bebouwen. “Een groep bestaat uit minstens drie particulieren, die een rechtspersoon oprichten en onderscheidend bouwen in bijvoorbeeld […]

apeldoorn – Apeldoorn begint twee of meer bouwprojecten voor collectief particulier opdrachtgeverschap. De gemeente wil particulier opdrachtgeverschap stimuleren en maakt daarbij onderscheid tussen uitgifte van individuele kavels en ondersteuning van collectieven van particulieren die een groep kavels willen bebouwen.

“Een groep bestaat uit minstens drie particulieren, die een rechtspersoon oprichten en onderscheidend bouwen in bijvoorbeeld ontwerp, gebouwfunctie of de aanpak van het bouwproces”, verduidelijkt gemeentelijk projectleider K. Stiksma. Inmiddels zijn vijf groepjes particulieren aan de slag om hun eigen woningen of woonvormen te ontwikkelen. De gemeente ondersteunt dergelijke groepen onder meer in hun zoektocht naar geschikte kavels, met een cursus particulier ondernemerschap en een documentatiemap.

“Andersom heeft de gemeente kavels waar ze graag een collectief aan de slag ziet. Daar gaan we zelf met de ontwikkeling beginnen door voorwaarden te schetsen, de oprichting van een rechtspersoon voor te bereiden en deelnemers te zoeken”, stelt Stiksma.

De gemeente Apeldoorn koos in 2002 voor het stimuleren van particulier opdrachtgeverschap. De maatregelen nu zijn een uitvloeisel van de woonvisie die toen werd vastgesteld.

Reageer op dit artikel