nieuws

Zwolse hogeschool verbouwt ingrijpend

bouwbreed Premium

zwolle – Hogeschool Windesheim in Zwolle bouwt en verbouwt de komende tien jaar ingrijpend aan een nieuwe campus. De werkzaamheden voor de eerste fase, een nieuw entreegebouw, zijn onlangs begonnen. Het merendeel van de bestaande gebouwen stamt uit de jaren tachtig van de vorige eeuw. In de loop der tijd zijn steeds nieuwe schoolpanden bijgebouwd. […]

zwolle – Hogeschool Windesheim in Zwolle bouwt en verbouwt de komende tien jaar ingrijpend aan een nieuwe campus. De werkzaamheden voor de eerste fase, een nieuw entreegebouw, zijn onlangs begonnen.

Het merendeel van de bestaande gebouwen stamt uit de jaren tachtig van de vorige eeuw. In de loop der tijd zijn steeds nieuwe schoolpanden bijgebouwd. Met de vernieuwingsslag wil Hogeschool Windesheim beter kunnen inspelen op de snelle ontwikkelingen in het onderwijs en op de toename van het aantal opleidingen. Het nieuwbouwtraject is opgedeeld in vijf fasen. De laatste fase gaat op zijn vroegst in 2012 van start.

Volgend jaar moet de nieuwe entree, het Atrium, klaar zijn. Aannemer van de bouw van het Atrium is Hegeman. Het glazen gebouw, dat via twee loopbruggen in verbinding staat met andere schoolgebouwen, is ontworpen door architectenbureau Vegter uit Leeuwarden. In de volgende fasen staan sloop van oude gebouwen op het programma, nieuwbouw van schoolpanden, de aanleg van een parkeergarage, een winkelplein, een theatervoorziening, studentenwoningen en wellicht een hotel voor studenten en docenten.

Reageer op dit artikel