nieuws

Wethouders doen inspiratie op voor nieuw stadsdeel

bouwbreed

maastricht – De Maastrichtse wethouders M. Depondt (CDA) en J. Jacobs (PvdA) gaan komende week een architectuurreis maken. Tijdens deze vijfdaagse reis bezoeken ze Zürich, Cannes en Turijn om daar inspiratie op te doen voor de ontwikkeling van het stadsdeel Belvédère, een nieuwbouwproject in Maastricht.

Op hun reis worden ze vergezeld door ambtenaren en door medewerkers van ING Real Estate en BPF Bouwinvest, beleggers in het nieuwe stadsdeel. De reizigers gaan in de drie steden vooral de sfeer opsnuiven, zei Depondt. “We gaan naar Italië en niet naar bijvoorbeeld Denemarken, en dat zegt al iets over de richting waarin we denken voor de architectuur van Belvédère”, aldus Depondt. Belvédère zal geen kopie worden van stadsdelen in Zuid-Europa. Maar ,,beter goed geleend dan slecht bedacht��, vindt Depondt.

De gemeente wil voorkomen dat verschillende bouwstijlen ontstaan en de nieuwe wijk een kakofonie van stijlen wordt. “We willen een wijk bouwen die een en dezelfde sfeer ademt”, aldus Depondt.

De reis van de wethouders en ambtenaren wordt door de gemeente zelf betaald. Er is weliswaar een speciaal Belvédère-fonds waarin alle drie de deelnemende partijen geld gestort hebben ter voorbereiding van het enorme project. Maar de gemeente wil niet dat de reis van de wethouders uit deze pot wordt betaald. Gedragscodes voor gemeentelijke medewerkers staan immers niet toe dat reizen worden betaald door derden.

Reageer op dit artikel