nieuws

Steigers van jachthaven Amsterdam op instorten

bouwbreed

AMSTERDAM – De steigers van jachthaven t Bosch aan de Nieuwe Meer in het zuiden van Amsterdam staan op instorten. “De situatie voor gebruikers en bezoekers van de jachthaven is levensgevaarlijk”, aldus stadsdeel ZuiderAmstel.

De exploitant van de jachthaven heeft het onderhoud van de steigers jarenlang verwaarloosd, stelt het stadsdeel. Driekwart van de steigers is afgesloten met waarschuwingsborden en signaallinten om ongelukken te voorkomen.

In een kort geding donderdag eist het stadsdeel ontruiming van de jachthaven en beëindiging van de huurovereenkomst met de beheerder. De exploitatie was in handen van Aquadam, tot 1 januari onderdeel van Imca, het vroegere vastgoedbedrijf van zakenman Erik de Vlieger. Aquadam, dat nu vier jachthavens in Amsterdam beheert, zegt dat het sinds begin dit jaar is verzelfstandigd en alleen jachthaven �t Bosch bij Imca Vastgoed heeft gelaten. In mei vorig jaar had de rechtbank in Amsterdam de huurovereenkomst al ontbonden wegens flinke huurachterstanden. Die huur is inmiddels grotendeels betaald. De gemeente heeft herhaaldelijk gesproken met Aquadam en De Vlieger zelf over het herstellen van de steigers, maar er gebeurde niets. (anp)

Reageer op dit artikel