nieuws

Ockels krijgt subsidie voor studie superbus

bouwbreed Premium

delft – De ministeries van Verkeer en Waterstaat en van Economische Zaken hebben 300.000 euro toegezegd als startsubsidie voor het project Superbus van de leerstoel Asset van professor Wubbo Ockels. De superbus is een elektrisch aangedreven bus die 250 kilometer per uur kan rijden over een betonnen baan. Met de startsubsidie zal de TU Delft […]

delft – De ministeries van Verkeer en Waterstaat en van Economische Zaken hebben 300.000 euro toegezegd als startsubsidie voor het project Superbus van de leerstoel Asset van professor Wubbo Ockels.

De superbus is een elektrisch aangedreven bus die 250 kilometer per uur kan rijden over een betonnen baan.

Met de startsubsidie zal de TU Delft een voorstudie doen. Daarin zal onder meer een analyse worden gemaakt van de vervoerswaarde, toegespitst op de mate waarin Superbus een verbetering of aanvulling is van bestaande vervoermiddelen. Na het afsluiten van de voorstudie eind dit jaar, hoopt TU Delft een contract aan te gaan met belanghebbenden bij de overheid en eventueel industrie voor het realiseren van een experimenteel praktijkmodel.

Het streven is het model te presenteren bij de opening van de Olympische Spelen in Peking. De Chinese overheid heeft zich namelijk voorgenomen de eerste volledig duurzame Olympische Spelen te organiseren.

Reageer op dit artikel