nieuws

Nieuwe kleuren voor spekbanden Holonite

bouwbreed

tholen – Holonite uit Tholen maakt zijn spekbanden van gegoten composietsteen nu ook in vier Toscaanse kleuren. De nieuwe kleuren zijn Savona (antraciet), Tarente (grijs), Sabbia (zandgeel) en Terra (aardebruin). Er bestonden al zes kleuren. Een spekband is een niet-constructief sierelement in metselwerk. De sierband geeft een visuele onderbreking in de gevel. Omdat de spekbanden […]

tholen – Holonite uit Tholen maakt zijn spekbanden van gegoten composietsteen nu ook in vier Toscaanse kleuren. De nieuwe kleuren zijn Savona (antraciet), Tarente (grijs), Sabbia (zandgeel) en Terra (aardebruin). Er bestonden al zes kleuren.

Een spekband is een niet-constructief sierelement in metselwerk. De sierband geeft een visuele onderbreking in de gevel. Omdat de spekbanden van Holonite zijn gemaakt van gegoten composietsteen zijn ze relatief licht van gewicht. Volgens de producent anderhalf keer lichter dan beton. Daarbij is de afwerking glad en treedt daardoor weinig vervuiling op. Omdat de composietsteen een hogedruksterkte heeft (1000 kgf/cm2) kunnen meerdere metsellagen op de spekbanden worden verwerkt.

Reageer op dit artikel