nieuws

Meerlagige isolatie voor renovatie

bouwbreed

brussel – Aluthermo uit Burg Reuland in België heeft een dunne isolatie ontwikkeld met vier lagen aluminiumfolie. Het product heet dan ook Aluthermo Quattro. Het is opgebouwd uit een kern van brandwerend polyethyleenschuim met aan weerszijden een laag aluminiumfolie, een laag brandwerend polyethyleen met ingesloten luchtbellen (een soort �noppenfolie�) en nog een tweede laag aluminiumfolie […]

brussel – Aluthermo uit Burg Reuland in België heeft een dunne isolatie ontwikkeld met vier lagen aluminiumfolie. Het product heet dan ook Aluthermo Quattro. Het is opgebouwd uit een kern van brandwerend polyethyleenschuim met aan weerszijden een laag aluminiumfolie, een laag brandwerend polyethyleen met ingesloten luchtbellen (een soort �noppenfolie�) en nog een tweede laag aluminiumfolie van 30 micron, behandeld tegen oxidatie. Alles bij elkaar is de dikte minder dan een centimeter.

Het materiaal wordt geleverd op rollen en is stevig, want over het volledige oppervlak thermisch gelast. Hoewel het ook voor nieuwbouw is te gebruiken, lijkt Aluthermo Quattro in het bijzonder geschikt voor renovatie van daken, wanden en vloeren. Het kan bijvoorbeeld onder een parketvloer worden gelegd of in een voorzetwand opgenomen. Het is niet alleen isolerend, maar ook damp- en waterdicht. Volgens de producent kan het onder een pannendak dienen als waterkerende laag. Aluthermo produceert ook isolatie van 21 millimeter of 7 millimeter dik, opgebouwd uit twee lagen aluminiumfolie met daartussen polyethyleen met luchtbellen. Het bedrijf vermeldt in de productinformatie van Aluthermo Quattro geen isolatiewaarde.

Reageer op dit artikel