nieuws

Haskoning koerst op 200 miljoen euro

bouwbreed

nijmegen – Haskoning verwacht dit jaar zijn omzet op te krikken tot boven de 200 miljoen euro. De groei zal vooral komen uit de segmenten infrastructuur en milieu. Het Nijmeegse ingenieursbureau constateert op de markten wisselende kansen. De opdrachten uit de bouw blijven op een matig niveau. Vanuit Nijmegen bekeken trekt ook de ruimtelijke ordening […]

nijmegen – Haskoning verwacht dit jaar zijn omzet op te krikken tot boven de 200 miljoen euro. De groei zal vooral komen uit de segmenten infrastructuur en milieu.

Het Nijmeegse ingenieursbureau constateert op de markten wisselende kansen. De opdrachten uit de bouw blijven op een matig niveau. Vanuit Nijmegen bekeken trekt ook de ruimtelijke ordening niet aan.

Buiten West-Europa zal het toenemende aantal vestigingen van Royal Haskoning bijdragen aan de groei van de onderneming. Het aantal uitvalsbases van het ingenieursbureau bedraagt 51, met vestigingen op de continenten Europa, Azië en Afrika. Vorig jaar steeg de omzet van Haskoning met 5 procent tot 191 miljoen euro. De winst nam met hetzelfde percentage toe tot 3,7 miljoen euro.

Haskoning kampte in 2004 met krimpende markten in de bouw en de architectuur. Het ingenieursbureau begon nieuwe vestigingen in Rusland, China, Vietnam, Cambodja en de de Filippijnen. De investeringen verhinderden niet dat Haskoning winst maakte op zijn Aziatische activiteiten.

Reageer op dit artikel