nieuws

Grootste havenkraan van Europa in Born

bouwbreed

BORN – Vanochtend plaatst Convoi Europe de grootste havenkraan van Europa in de haven van het Limburgse Stein. De kraan gaat containers lossen in de grootste binnenlandse terminal van Europa, Barge Terminal Born. De havenkraan weegt 400 ton en is door vier enorme mobiele, hydraulische hijskranen met capaciteiten tot 500 ton, op zijn plek gehesen. […]

BORN – Vanochtend plaatst Convoi Europe de grootste havenkraan van Europa in de haven van het Limburgse Stein. De kraan gaat containers lossen in de grootste binnenlandse terminal van Europa, Barge Terminal Born. De havenkraan weegt 400 ton en is door vier enorme mobiele, hydraulische hijskranen met capaciteiten tot 500 ton, op zijn plek gehesen.

De kraan is 112 meter breed en 30 meter hoog, met een overspanning van 24 meter boven water, ook een Europees unicum. De havenkraan is twee keer zo snel als een conventionele havenkraan en kost 3 miljoen euro.

Reageer op dit artikel