nieuws

Funderingspalen van bekleding ontdaan

bouwbreed Premium

TILBURG – Vijftig van de 242 funderingspalen voor de bebouwing op het Pieter Vreedeplein in de binnenstad van Tilburg hebben een afwijking. Volgens een woordvoerder van de gemeente Tilburg gaat het om een minimale afwijking. Normaal zou dat geen problemen opleveren, maar omdat de 18 meter lange boorpalen tevens de kolommen vormen voor de ondergrondse […]

TILBURG – Vijftig van de 242 funderingspalen voor de bebouwing op het Pieter Vreedeplein in de binnenstad van Tilburg hebben een afwijking. Volgens een woordvoerder van de gemeente Tilburg gaat het om een minimale afwijking.

Normaal zou dat geen problemen opleveren, maar omdat de 18 meter lange boorpalen tevens de kolommen vormen voor de ondergrondse parkeergarage, dreigde een aantal parkeerplaatsen te smal te worden. Nu wordt de omkleding van de kolommen aangepast. Daardoor hoeven geen parkeerplaatsen te vervallen.

De aanpassing levert geen vertraging op, maar wel extra kosten voor bouwcombinatie Heerkens Van Bavel/Van Straten. Volgens de gemeente kunnen de aannemers die kosten verhalen op hun verzekeraars.

De herontwikkeling van het Pieter Vreedeplein is een gezamenlijk project van de gemeente en MAB. Het plan voorziet in een ondergrondse parkeergarage met achthonderd plaatsen, winkels, 131 appartementen, een bioscoop en een fietsenstalling. De verwachte oplevering is begin 2007.

Reageer op dit artikel