nieuws

CIAT toont nieuwe generatie luchtbehandelingkasten

bouwbreed Premium

almere – CIAT Nederland zegt met het Climaciat Concept een nieuwe generatie luchtbehandelingkasten te introduceren. Het systeem wordt modulair opgebouwd tot de gewenste capaciteit. De kasten voldoen aan EN 1886 en EN 13053 en zijn gecertificeerd door het onafhankelijke Europese instituut Eurovent.

De leverancier uit Almere biedt onder meer filters aan met een rendement van G2 tot G14 en actieve koolfilters. De lucht kan met warm water, gas, elektriciteit of stoom worden verwarmd en gekoeld met koud water of directe expansie. De lucht kan ook worden bevochtigd door middel van stoom, sproeien of besprenkelen. Kruisstroomwisselaars, het twin coil-systeem, een warmtewiel of warmtepijpen winnen warmte terug. CIAT levert ook (in)direct gedreven ventilatoren. De omkastingen hebben uit de as geplaatste scharnieren, handvaten met een geleidelijke sluiting en een dubbelwandig kijkglas met verhoogde dichtheid. De kasten zijn geïsoleerd met 50 millimeter dikke minerale isolatie. De buitenkant is door middel van galvanisatie of emaillering in de kleuren RAL 7024 en RAL 7035 roestwerend afgewerkt. De sleden van de batterijen en afscheiders zijn verstelbaar, net als de multifunctionele opstellingspoten. De hydraulische aansluitingen zijn geheel geïsoleerd zodat geen thermische bruggen ontstaan.

Reageer op dit artikel