nieuws

Britse bouwer Laing krijgt nota van 18 miljoen euro

bouwbreed Premium

londen – De Britse aannemer John Laing is door een Britse rechter veroordeeld tot het betalen van bijna 18,5 miljoen euro aan het Great Eastern Hotel in Londen. Het hotel eiste dat bedrag nadat de verbouwing ernstig was vertraagd en veel duurder uitviel dan oorspronkelijk begroot. De boete kan nog hoger uitvallen omdat de kosten […]

londen – De Britse aannemer John Laing is door een Britse rechter veroordeeld tot het betalen van bijna 18,5 miljoen euro aan het Great Eastern Hotel in Londen. Het hotel eiste dat bedrag nadat de verbouwing ernstig was vertraagd en veel duurder uitviel dan oorspronkelijk begroot.

De boete kan nog hoger uitvallen omdat de kosten en rente nog berekend moeten worden. De zaak is een goed voorbeeld van de vaak jarenlang voortslepende geschillen over Britse bouwprojecten. De algehele verbouwing van het hotel is begonnen in 1997 en heeft tot 2000 geduurd. De rechtszaken over de schadevergoeding namen vervolgens bijna vijf jaar in beslag. Het werk werd uitgevoerd door Laing Construction. Die bouwtak is in 2001 verkocht aan O�Rourke maar John Laing behield de financiële verantwoordelijkheid voor al uitgevoerde werken.

Laing, dat zich nu vooral richt op ppp-projecten, stelt dat het voldoende heeft geserveerd om de boete te betalen. Directeur Andy Friend benadrukt �dat dit de laatste grote juridische zaak is die nog behoort tot de erfenis van Laing Construction uit de jaren negentig�.

Reageer op dit artikel