nieuws

Acties dreigen bij Corus Velsen-Noord

bouwbreed

ijmuiden – De cao-onderhandelingen bij Corus zijn dinsdagavond vastgelopen. Bij het concern dreigen nu acties. FNV Bondgenoten houdt morgen ledenbijeenkomsten. Die waren al gepland, omdat het overleg in februari ook al was opgeschort. De CNV Bedrijvenbond roept zijn kaderleden zo spoedig mogelijk bij elkaar voor overleg. De bonden en Corus kunnen het niet eens worden […]

ijmuiden – De cao-onderhandelingen bij Corus zijn dinsdagavond vastgelopen. Bij het concern dreigen nu acties. FNV Bondgenoten houdt morgen ledenbijeenkomsten. Die waren al gepland, omdat het overleg in februari ook al was opgeschort. De CNV Bedrijvenbond roept zijn kaderleden zo spoedig mogelijk bij elkaar voor overleg. De bonden en Corus kunnen het niet eens worden over het loon, de doorbetaling bij ziekte en het vroegpensioen. Ook over het optuigen van de levensloopregeling lopen de meningen uiteen.

De bonden eisen voor de tienduizend werknemers een loonsverhoging van 1,25 procent. Corus wil niet verder gaan dan 1 procent structureel op 1 april en 0,25 procent eenmalig in januari 2006, aldus de CNV-bond. Corus weigert volgens de bonden de garantie te geven dat mensen nog vanaf hun 62ste jaar kunnen stoppen met werken.

Corus verwijt de bonden voortijdig uit het cao-overleg te zijn gestapt. De bonden wijten het vastlopen van de onderhandelingen aan de houding van het bedrijf. Ook in februari waren de onderhandelingen al opgeschort.

Reageer op dit artikel