nieuws

Waterschap wil stop op zoutwinning

bouwbreed

harlingen – Het Friese waterschap Wetterskip Fryslan wil dat zoutwinningsbedrijf Frisia in Harlingen direct stopt met het winnen van zout rond het dorpje Sexbierum. Het waterschap vreest door de onverwacht sterke bodemdaling de waterhuishouding niet meer op niveau te kunnen houden. Frisia heeft een vergunning gekregen om zout rond Sexbierum te winnen met de verwachting […]

harlingen – Het Friese waterschap Wetterskip Fryslan wil dat zoutwinningsbedrijf Frisia in Harlingen direct stopt met het winnen van zout rond het dorpje Sexbierum. Het waterschap vreest door de onverwacht sterke bodemdaling de waterhuishouding niet meer op niveau te kunnen houden.

Frisia heeft een vergunning gekregen om zout rond Sexbierum te winnen met de verwachting dat de bodem niet meer dan 35 centimeter zou dalen. De daling is op sommige plekken nu al 32 centimeter.

Reageer op dit artikel